Upoznajte mišljenja o bakrenim posudama
Svatko tko voli kuhati zna da u kuhinji nema ništa važnije od kvalitetnog alata s kojim možete pripremiti fantastična jela.
Zbog toga već nekoliko desetljeća uživaju nezaustavljivu popularnost bakrene posude. Pojavljuju se u svakoj profesionalnoj kuhinji, u svakom kulinarskom filmu i na svim fotografijama koje reklamiraju najbolje restorane svjetske klase.
Zašto stručnjaci vole bakrene posude?
Svaki kuhar dobrog restorana zna da je bakar jedinstven i vrlo učinkovit materijal kada je u pitanju provođenje topline. I nakon vađenja hrane relativno dugo zadržava temperaturu. I to je jedno od svojstava zašto svjesni potrošači vole bakar! Drugo važno pitanje o kojem se rijetko raspravlja je ravnomjerna raspodjela topline. To znači da se obrađena hrana zagrijava na istu razinu sa svih strana.
Stoga je fantastičan materijal i izvrstan dirigent. Ali bakrene posude imaju puno više za ponuditi svojim ljubiteljima. Pa pogledajmo ih pobliže! Ključni element je potpuna kontrola temperature na štednjaku. Kuharski majstori to dobro znaju, zato koriste najkvalitetnije bakrene posude.
Zaboravite na lijepljenje hrane!
Proizvode od drugih materijala teško je ukrotiti, pa se s njima teško rukuje. Štoviše, kada kuha na specijaliziran način, često povećava ili smanjuje plin. A to nije slučaj za sve materijale. Ova važna značajka, između ostalog, znači da se ništa ne može zalijepiti za bakrenu posudu. Ujednačenost i raspodjela topline osigurat će da se hrana uopće ne zalijepi.
Nepotrebno je reći da ne koristi praktički nikakvu masnoću. Ovo je još jedan pozitivan aspekt korištenja bakrenog posuđa. Ako nešto pržite i unatoč ulju u tavi hrana zagori ili se zalijepi. To je prirodna stvar s temperaturnim fluktuacijama. Upravo njegova promjena uzrokuje takve neugodne učinke….
Pišem o luksuzu, ali svatko tko kupi prestižan proizvod barem malo razmišlja o štednji. Lonci od bakra traju generacijama i o tome ne moram pisati. Ali koliko je važna ušteda energije koju ti proizvodi imaju. Bakar je jedan od energetski najučinkovitijih metala, stoga obratite pozornost na ove vrlo važne značajke.
Bakrene posude nemaju nikakav miris niti tvari koje bi na bilo koji način mogle reagirati s raznim vrstama umaka i mesa.
Na ovaj način, koje god jelo odlučili skuhati, ne morate brinuti o njegovom okusu. Rečeno je da su bakrene posude namijenjene samo profesionalcima. Ovo je potpuno neistinito. To je kao da kažete da su Laboutinove štikle dizajnirane samo za manekenke.
Bakrene posude – samo pozitivna mišljenja!
Netko voli kuhati, cijeni luksuz i udobnost kuhanja bez zagorenosti i neugodnih mirisa, bakrene posude bit će nevjerojatno važan dar za njega. Čak i ako niste majstor kuhanja, isplati se opremiti svoju kuhinju setom koji će vam omogućiti da svoje kulinarsko umijeće podignete na jednu sasvim drugu, višu razinu. Što bolji alat koristimo pri obavljanju određene aktivnosti, to bolje utječe na krajnji rezultat, odnosno u ovom slučaju – jelo.
To je luksuz koji pruža brend Ruffoni koji već generacijama ručno izrađuje prekrasne i ekskluzivne bakrene posude. Ponudu ove izuzetne proizvodnje možemo vidjeti u trgovini Luksuzni proizvodi. Upoznali smo se prije mnogo godina na sajmu. I kad sam vidio ova kulinarska djela – rekao sam ovo je babe! Naravno, većina lonaca je slična jedna drugoj, ali ne Ruffoni…
Čak i ako ne kuhate, mirisat će na Chanel! Dovoljno je da stoje u blagovaonici ili kuhinji, savršeno će se uklopiti u majstorski stil. Ovo je prekršena konvencija koja je posuđena iz prošlih razdoblja. Podsjeća me na dobra stara vremena kada su se jela pripremala u pravom metalnom posuđu, ehhh.
Spomenut ću da većina njih ”izbijen” ‘ lonci su strojno izrađene posude. To rade roboti i nema mnogo veze s ručnim radom. Rubovi moraju biti malo neravni i valoviti, jer to je posao majstora. Nevjerojatno je kako ljudi padaju na tako bezobrazne trikove. Cijena je tu svakako primarna odrednica, pa se potrošači sami zavaravaju…
Dobro, Ruffoni već godinama oduševljava svoje obožavatelje i tu ne treba puno govoriti. Za mene najveće otkriće koje lonac može biti SEKSI je dizajn poklopaca. Nigdje drugdje nisam vidio ovako izrađene figure od povrća koje ukrašavaju gornje dijelove bakrenih posuda. Ovo je potpuna ludnica i znam da naše klijentice posebno vole modele s takvim dodacima.
Po mom mišljenju izgledaju pomalo talijanski keramika ukrasni dizajn kojem se već stoljećima divi cijeli svijet. to je nesumnjivo najtoplije mjesto na svijetu, gdje se stječe pravi prestiž.
Ako imate velike kulinarske aspiracije i kulinarski ste bloger, preporučujemo kupnju bakrenih posuda. Nisu bez razloga svi najbolji kuhari svijeta birali bakrene posude, a ne, primjerice, teflonske. Potonji su, unatoč velikoj medijskoj kampanji, prosječno dobre kvalitete i s vremenom se vidljivo troše, što značajno utječe na kvalitetu pripremljenih jela.
Lakoća čišćenja bakrenih posuda
Održavanje bakrenih posuda također nije zahtjevno (kao što je slučaj s teflonskim posudama koje je potrebno prati i brisati na poseban način kako bi se izbjeglo pretjerano habanje teflona).
Bakrene posude pak odlikuje velika izdržljivost i čvrstoća zahvaljujući kojoj će jela koja kuhate biti jednako dobra i nakon 20 godina korištenja ove vrste posuda. Osim ako u međuvremenu ne postanete izvanredan kuhar, tada će se naravno kvaliteta jela značajno povećati.
Za razliku od svih drugih vrsta, bakreni lonci se neće istrošiti niti oštetiti.
Bakrene posude i njihova pozitivna mišljenja samo su prednosti
Jedna od najvažnijih značajki premium i super premium proizvoda je dugotrajnost. Proizvođači su to shvatili, zbog čega uglavnom koriste visokokvalitetne materijale. U konačnici, oni pružaju veliku radost korištenja i služe generacijama.
Ako to ne vidite, uzalud tražite kvalitetu. Jamstvo dobrog proizvoda košta, ali ovdje je ušteda kratkotrajna. Nijedan proizvođač koji poštuje sebe neće proizvesti bakreni lonac po niskoj cijeni. Osobno preporučam uglavnom ručno rađenu robu, tako da je cijena ovdje odlučujući faktor. I hoće li to biti proizvod? iz Portugala, Italije i Njemačke. Svi danas računaju troškove i moraju uložiti puno truda u proizvodnju.
Moji klijenti kupuju pojedinačne komade bakrenog posuđa, a onda polako biraju druge komade. Iako ima i onih koji kupuju cijele setove odjednom. Nema žurbe, pa ako želite vidjeti što mogu luksuzne bakrene posude, možemo poslati jednu od njih na probu! Nema problema:)
Volim dobru hranu, ali ne plivanje u ulju. Tako da znate o čemu govorim, mislim da nisam sam na ovoj temi. Bakar je bakar i ništa to neće promijeniti.
Ok, ako želite probati bakrene posude, napišite – michal@luxuryproducts.pl
Ostavite komentar