Dior će obući studente glazbenog biznisa

Dior će obući studente glazbenog biznisa
izvor: ajc.com

Uniforme su često korištena mjera u školi ili na fakultetu koja ima za cilj uvesti ravnopravnost i jednoobraznost među studentima. I iako asociraju na čarape, košulju ili preusku jaknu, mogu biti puno više. Ispostavilo se da će francuska luksuzna modna kuća u suradnji s reperom Jasonom “IDK” Millsom i neprofitnom organizacijom No Label izraditi jedinstvene uniforme za 25 studenata. Bit će to polaznici „inovativnog edukacijskog tečaja“ u sklopu No Label Academy. Odakle ta ideja i zašto točno? Dior će obući studente glazbenog biznisa?

“Rupa u obrazovnom sustavu”

IDK je umjetničko ime američkog repera i producenta ploča čije je pravo ime Jason Aaron Mills. Njegova je glazba poznata po tome što dotiče mnoga važna pitanja, poput nasilja, rasizma, društvene nejednakosti i korupcije. Sam stil repanja je jedinstven inteligentni tekstovi i nekonvencionalan tok. Godine 2017. objavio je svoj debitantski studijski album “IWASVERYBAD” koji je reperu donio značajnu prepoznatljivost u glazbenoj industriji. Od tada, IDK je nastavio svoju karijeru, objavljujući albume i održavajući svoj jedinstveni umjetnički identitet.

Moda i obrazovanje Dior će odijevati studente glazbenog biznisa 1
Moda i obrazovanje – Dior će odijevati studente glazbenog biznisa
izvor: reeditionmagazine.com

Prije nekog vremena reper je započeo suradnju s poznatom neprofitnom organizacijom koja je radila s umjetnicima kao što su Saweetie i Travis Scott. Projekt besplatnog tečaja nastao je u reperovoj glavi zbog vlastite prošlosti i ne baš najboljih iskustava. “U osnovi Vidio sam rupu u obrazovnom sustavu koja zapravo nije služila ljudima drugačijeg porijekla ” – rekao je 31-godišnji reper. Sam vjeruje da će ovaj dvotjedni tečaj ponuditi “nezaboravno iskustvo učenja” za studente u Americi koji žele izgraditi svoju budućnost u glazbenom poslu. Seminar, otvoren za studente BIPOC-a u dobi 18. do 25. održat će se u Northwest Labs na Sveučilištu Harvard.

Dobra odjeća je neophodna – Dior će obući studente glazbenog biznisa

No gdje u svemu tome dolazi do izražaja ekskluzivna modna kuća? “Razmišljam o tome na sljedeći način: Dok sam odrastala, uopće nisam voljela školu. Obrazovanje u Ivy League bilo je nemoguće – nisam ni mislila da ću završiti srednju školu, a tehnički, zapravo nisam ni diplomirala. Pa sam rekao, što bi nekoga činilo takvim. Kako bih ja mario za obrazovanje?” IDK je nastavio. “Razlog zašto sam uopće išao u školu bio je da se lijepo obučem. Volio sam osjećaj da se ljudima sviđa ono što nosim.”

Čini se da je odgovor već jednostavan. Odjeća ima moć, au ovom slučaju također ima priliku usaditi emocije u obrazovanje. U sklopu ove plemenite inicijative Dior će studente glazbenog biznisa obući u ekskluzivne uniforme. Ova uniforma će se sastojati od: sweatshirt, Sea Island pamučna majica i chino hlače. Svaki komad će sadržavati legendarni Diorov flaster i pojavit će se u bojama Harvarda: bordo, tamnoplava, plava i krem. Dodatno, ponudu upotpunjuju Dior Explorer mokasinke s CD dijamantnim ili dijagonalnim Dior motivima.

Neobične Diorove uniforme obući će studente glazbenog biznisa
Neobične uniforme – Dior će obući studente glazbenog biznisa
izvor: vogue.com

IDK je izjavio da je ovo samo početak za No Label Academy. “Želio bih ovo raditi dulje od samo 10 dana, dulje od samo jednog semestra i dulje od samog Harvarda. Moj je cilj u roku od 10 godina biti u svih 50 država, u Ivy League, HBCU i D1 školama. Htio bih moći stvoriti program koji bi drugi mogli podučavati. Čini se da obrazovni program nedvojbeno spaja sve najbolje – baca svjetlo na potrebu povećanja jednakosti, pomaže potaknuti više ljudi da teže karijeri u glazbenoj industriji, a također i kroz pouzdano krojenje omogućuje mladima da se osjećaju bolje tijekom svakodnevnih izazova.