Top 5 najukusnijih mljevenih kava – brend Malongo

top 5 najukusnijih mljevenih kava

Volim stare i višegeneracijske manufakture jer znam da pravi luksuz treba godinama da se razvije. Moj Top 5 najukusnijih mljevenih kava, pokazuje koliko je tradicija važna u proizvodnji posebno kvalitetne hrane.

Velike tvrtke rade dobru kavu, ali za široke mase. Uz ogromnu globalnu proizvodnju, teško je održati visoke standarde za najveće ljubitelje kave.

Top 5 najukusnijih mljevenih kava – francuski brend Malongo i njegov dio povijesti

Tvrtka je osnovana u Nici 1934. godine. U početku proizvodili 25 kg kave, vlasnici nisu znali u kojem će smjeru ići. Ubrzo je proizvodnja porasla na 100 kg, što je značilo nevjerojatan okus pečene sirovine i vrlo ljudsko lice Malonga.

malongo top 5 ukusnih mljevenih kava
Fotografija: https://www.malongo.com

Ova višegeneracijska tvornica fokusirana je na uključivanje vlastitih zaposlenika u svoj razvoj. Ovo je tipičan pristup u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda. Malongo pomno prati cijeli proces – od plantaže do kuhanja kave u šalici.

Takva kontrola doprinosi ukupnom uspjehu ovog francuskog brenda. Svatko tko prži kavu zna koliko je to komplicirano. Zato stvaranje nečeg jedinstvenog nije lako!

Tehnologija i pakiranje

Malongo peče po dobrom starom receptu. Samo postupno i sporo pečenje daje tradicionalni okus i to je to. O samom procesu možete pisati, ali ne u ovom članku.

Osobno me pakiranje oduševilo. Crna vakumirana limenka s prekrasnom šarenom etiketom robne marke. Možda se čini kao ništa – ali čini razliku. Mnogi moji prijatelji dobili su takve prazne limenke.

Dobro vakuumsko brtvljenje osigurava dugi vijek trajanja proizvoda koji su tamo izliveni. Dakle, nakon konzumiranja, svatko ga zadrži za sebe!

Top 5 najukusnijih mljevenih kava – kenijska slast

top 5 ukusnih mljevenih kava
Butik www.luxuryproducts.pl

Mjesto 5

Pet zvjezdica od pet mogućih u kiselosti, to je ništa drugo nego Malongo Pur Kenija. Navodno je to jedna od najboljih afričkih Arabica! Uzgaja se na plantažama ravnice Mont Kenia na zapadu Nairobija.

Udio kofeina je 1,36%, gorčina i kiselost ga preporučuju za slastice s crvenim voćem, citrusima i sorbete. I stvarno je božanstvena kombinacija…..

Pur Kenya je blago kiselkastog, profinjenog okusa, pripada sorti čistog porijekla “Pures Origines”. To znači da brend Malongo ovu kavu odabire s najprestižnijih plantaža. I to je razlog zašto sam je uvrstio u Top 5 najukusnijih Malongo mljevenih kava.

kenijska kava top 5
Fotografija: http://globalvillage.world/

U dućanu Luksuzni proizvodi cijena za 250 g je 106 PLN.

Arabica iz Meksika – Top 5 najukusnijih mljevenih kava iz Malonga

Mjesto 4

To je stvarno sorta kave koja nestaje, pa ” požurite popiti dobru kavu ”. To je meksička kava od šparoga s velikim zrnima. Uostalom, pogledajte fotografiju, vidite razliku između regular grain i Maragogipe.

vrh mljevene kave 5
Fotografija: http://www.blindcoffeeroasters.com

Godinama je uvijek bila tražena u Europi. Njegov uzgoj također nije lak, jer najbolje uspijeva iznad 2000 stopa. Sam proces pečenja je autoškola, posvećena samo najboljima.

Što uzrokuje toMaragogypeje li bila među top 5 najukusnijih mljevenih kava na mom popisu? Mislim da je unikat i da je proizvod u nestajanju vrhunske kvalitete.

Neki podaci

Sadržaj kofeina je 1,17%, tijelo 2 zvjezdice od 5, gorčina 1 zvjezdica od 5, i na kraju kiselost – 3/5 daje odličan učinak. Cijena u trgovini 103 PLN

top 5 ukusne mljevene kave
Ukusna arabica – top 5 najukusnijih mljevenih kava

Ova stara sorta botaničke čiste kave ima nježan voćni okus. Proizvođač predlaže da se pije sa slatkim desertima i mliječnim kremama. Dogovoreno – bit će Maragotipa, bit će i odlične slastice….

A sada je vrijeme za Brazil – Top 5 najukusnijih mljevenih kava

Mjesto 3

najukusnija mljevena kava top 5
Brazilski ukus

Osobno volim espresso, dakle kavu Bresil Sul de Minas Marka Malongo bila je na kutiji! Riječ je o ukusnoj, jakoj brazilskoj kavi s bogatim mirisom koji ostavlja dugotrajan okus u ustima.

Sadržaj kofeina 1,15%, bouquet 4 od 5 zvjezdica, gorčina 3/5 i na kraju kiselost jedna zvjezdica od 5.

Stvara savršenu kombinaciju s čokoladnim desertima i desertima intenzivnog, pikantnog mirisa. Brazilska kava Bresil Sul de Minas Stvara savršenu kombinaciju s ukusnim čokoladnim desertima i desertima intenzivne, pikantne arome (zvjezdasti anis, cimet, đumbir, klinčići, kokos).

Fotografija: http://beanhaus.eu/

Volim čokoladne okuse i izražajni espresso, zato je ovaj proizvod u mojih top 5 najukusnijih mljevenih kava.Cijena limenke od 250 grama je 76 PLN – definitivno se isplati!

Haitian Bluer – top 5 najukusnijih mljevenih kava iz Malonga

Mjesto 2

Vrlo delikatno crno piće bogova. Obožavatelji ga nazivaju “Biserom Kariba”. Udio kofeina je 1,34%, tijelo je 3 zvjezdice od 5, kiselost je 3/5 i na kraju gorčina – samo 2 zvjezdice od 5. Uzgaja se na Haitiju u tropskim planinama, okusom je vrlo sličan Blue Mountainu, ali je naravno mnogo jeftiniji. Većina ljubitelja kave jasno osjeća suptilnu cvjetnu notu u njenom okusu. I to ga čini vrlo cijenjenim proizvodom!

haiti kava

Vrlo važna stvar. Haiti je zemlja koja je mnogo propatila, posebno posljednjih godina, iz raznih razloga. Uglavnom, ovaj potres je izazvao ogromno siromaštvo i ljudsku tragediju.

Stoga kada kupujete Haićanski Plavi, dajete svoj doprinos spašavanju ogromne populacije Haitija. Tamo ima mnogo ljudi bez ikakvih sredstava za život, a upravo im plantaže kave osiguravaju pristojan život. Ne zaboravimo ovo, to je izuzetno važna stvar!

Fotografija: https://www.clintonfoundation.org

Preporučena cijena od 106 PLN čini ga izuzetno dobrim omjerom cijene i kvalitete. Zbog toga je, između ostalog, ovaj proizvod zauzeo 2. mjesto u mojoj Top 5 najukusnijih mljevenih kava. O da!

Il numero uno – Top 5 najukusnijih Malongo mljevenih kava

1. mjesto – zlatna medalja

Najskuplja od svih gore navedenih kava, ali kada je popijete zaboravit ćete na cijenu…. BlueMontain raste na istočnom dijelu Jamajke. Ime je dobio po Plavim planinama, gdje ga ima najviše.

Na nadmorskoj visini od preko 5500 stopa ima najbolje uvjete za prirodni rast. Tamo je vrlo gusto i vlažno i kažu da je ovo mjesto od Boga blagoslovljeno. Hmmm, kad probate, možda ćete reći isto…..

Broj 1

Zanimljivost je i državni nadzor nad izvornošću ovog crnog pića. Pa, jamajčanska industrija kave uspostavila je geografsku granicu koja je definira i klasificira kao Plavu planinu.

Ok, neki podaci. Sadržaj kofeina 1,24%, bouquet 3/5 zvjezdica, gorčina 2/5 i kiselost 3 zvjezdice od 5. Preporuča se za sve slastice, a posebno one suptilnog i nježnog okusa.

Već znate da je to jedna od najrjeđih i najpoželjnijih kava na svijetu. No, ono što je ovdje jako bitno je samo dimljenje koje se radi na tradicionalan način. Da je grah probran, ne trebam ni spominjati!

Fotografija: https://www.whitfieldhall.com/

Cijene su oko 300-330 PLN, što se čini puno za limenku od 250 grama. No, kada ga probate, znat ćete zašto si priuštite mahnitu okusa na svom nepcu.

Mojih Top 5 najukusnijih mljevenih kava temelji se isključivo na marki Malongo. Iako zrna iz kojih ova tvrtka prži kavu koriste i druge tvornice. Dakle, općenito su u optjecaju širom svijeta.

Naravno, radi se o premium proizvodima pa ih tako treba i klasificirati. I zapravo cijena u odnosu na vrijednost ovog francuskog prijeratnog proizvodnja stvarno je nevažno.

Najvažniji su okusi iz cijelog svijeta, s notama mora, oceana i sunca na kojem je rasla. Ono što preporučam je isprobati barem jednu od ovih jedinstvenih kava.

Uštedjeti

Uštedjeti

Uštedjeti

Uštedjeti

Uštedjeti