Kakav porculan za kavu

Izbor porculana za kavu ovisi o individualnim preferencijama i stilu života. I vrsta porculana i šalice specifičan su, estetski element uređenja našeg doma koji oduševljava širokim izborom. Stoga su si mnogi od vas vjerojatno pri kupnji postavili pitanje: kakav porculan za kavu?

Kod odabira posuđa važno je da porculan bude kvalitetan i da ima odgovarajuću toplinsku izolaciju kako bi kava dulje ostala topla. Također biste trebali obratiti pozornost na dizajn pribora za kavu, poput šalica i šalica s ručkama koje omogućuju udobno i stabilno držanje. Štoviše, porculan bi se trebao lako čistiti i održavati čistim.

Među popularnim markama porculana za kavu možete odabrati sljedeće:

  • Lenox
  • Royal Doulton
  • Od ispod
  • Wedgwood
  • Villeroy & Boch
  • Royal Albert

Lenox

Lenox porcelain je američki brend luksuznog porculana koji djeluje od 1889. godine. Tvrtka je poznata po proizvodnji visokokvalitetnog porculana koji koriste u svojim proizvodima kao što su servisi za jelo, šalice za kavu, vaze, svijećnjaci i drugi ukrasni predmeti.

Lenox porculan je izrađen od vrlo čiste i delikatne gline, koja se pažljivo oblikuje i peče, a potom prekriva slojem glazure, što mu osigurava trajnost i otpornost na oštećenja.

Tvrtka je poznata po proizvodnji porculana ukrašenog uzorcima koji su često inspirirani prirodom i cvijećem. Lenox porculan korišten je mnogo puta u Bijeloj kući i služio je kao službeno posuđe za večeru predsjednicima Sjedinjenih Država.

Lenox proizvode visoko cijene kolekcionari diljem svijeta i smatraju se jedinstvenim umjetničkim djelima kojima se možete diviti i koristiti ih u svakodnevnom životu. Stoga, kada se pitamo koji je porculan od kave najbolji, svakako možemo izabrati ovaj brend.

Royal Doulton

Royal Doulton je britanski brand koji proizvodi visokokvalitetnu keramiku, uključujući porculan. Tvrtka je osnovana 1815. godine i od tada je stekao međunarodnu slavu svojim proizvodima. Porculan Royal Doulton poznat je po visokoj kvaliteti i elegantnom dizajnu. Kada kupujete posuđe i pitate se koji će porculan za kavu biti najbolji izbor , moramo skrenuti pozornost na ovu tvrtku.

Njegovi proizvodi uključuju šalice i setove za kavu koji su savršeni za ljubitelje kave i estetike. Royal Doulton šalice često imaju prekrasne ukrase i dekoracije, kao i jedinstvene oblike koji ih razlikuju od ostalih marki porculana.

Royal Doulton nudi razne kolekcije porculan za kavu, kao što su: Pacific, Gordon Ramsay, Hemingway Design ili Coffee Studio. Svaki od njih ima svoj jedinstveni stil i karakter, tako da možete pronaći porculan koji savršeno odgovara vašem ukusu i preferencijama.

Od ispod

Spode je britanski brend za proizvodnju visokokvalitetnog porculana i keramike, osnovan 1770. godine. Tvrtka je poznata po elegantnom dizajnu i izvrsnoj kvaliteti svojih proizvoda. Kada se pitamo koji će porculan od kave biti najbolji, ne možemo zanemariti ovo posuđe.

Spode porculan izvrstan je izbor za ljubitelje kave koji cijene eleganciju i klasičan stil. Spode čaše često su ukrašene prekrasnim uzorcima, a njihova završna obrada je vrlo pažljiva i precizna.

Ponuda Spode uključuje razne kolekcije porculana za kavu kao što su: Blue Italian, Woodland, Delamere ili Christmas Tree. Svaki od njih ima svoj jedinstveni stil i karakter, što vam omogućuje da odaberete pravi set koji će odgovarati vašem ukusu i potrebama.

Blue Italian jedna je od najpoznatijih kolekcija Spode koju karakteriziraju prekrasni plavi uzorci inspirirani talijanskom umjetnošću. Woodland je, s druge strane, kolekcija inspirirana engleskom prirodom i divljim životinjama, savršena za posluživanje kave u seoskom stilu. Delamere je kolekcija ukrašena biljnim uzorkom, a Christmas Tree je savršen izbor za božićni stol.

Wedgwood

Wedgwood je britanski brend za proizvodnju ekskluzivnog porculana i keramike, osnovan 1759. godine. Tvrtka je poznata po prekrasnom dizajnu i izvrsnoj kvaliteti svojih proizvoda.

Kada se pitamo kakav će porculan od kave biti najbolji za naš dom, moramo obratiti pažnju i na Wedgwoood.

Wedgwood porculan izvrstan je izbor za ljubitelje kave koji cijene profinjenu proizvodnju. Wedgwood šalice često su ukrašene prekrasnim uzorcima, a njihova završna obrada je vrlo pažljiva i precizna.

Ponuda Wedgwooda uključuje razne kolekcije porculana za kavu, kao što su: Jasper Conran, Vera Wang, Renaissance Gold ili Paeonia Blush. Svaki od njih ima svoj jedinstveni stil i karakter, što vam omogućuje da odaberete pravi set koji će odgovarati vašem ukusu i potrebama.

Jasper Conran je kolekcija koju karakterizira jednostavnost i elegantan dizajn. Vera Wang je kolekcija inspirirana modom i visokom modom koja spaja eleganciju i modernost. Renaissance Gold kolekcija je ukrašena zlatnim elementima, a Paeonia Blush kolekcija prekrasnih cvjetnih motiva.

Villeroy & Boch

Villeroy & Boch je njemački brend proizvodnju ekskluzivnog porculana i keramika, koja je nastala 1748. godine. Tvrtka je poznata po prekrasnom dizajnu i izvrsnoj kvaliteti svojih proizvoda. Villeroy & Boch porculan izvrstan je izbor za ljubitelje kave koji cijene modernost i eleganciju. Villeroy & Boch šalice često su ukrašene prekrasnim uzorcima i ukrasima, a njihova završna obrada je vrlo pažljiva i precizna.

Ponuda Villeroy & Bocha uključuje različite kolekcije porculana za kavu, kao što su: Artesano, New Wave, Anmut i Amazonia. Svaki od njih ima svoj jedinstveni stil i karakter, što vam omogućuje da odaberete pravi set koji će odgovarati vašim željama i potrebama. Tražeći odgovore na kakav porculan za kavu odgovara našem ukusu, svakako možemo birati iz široke ponude ove marke.

Artesano je kolekcija koju karakterizira jednostavnost i elegantan dizajn. New Wave je, s druge strane, kolekcija neobičnih oblika i modernog dizajna. Anmut je kolekcija elegantnog, klasičnog dizajna, a Amazonia kolekcija inspirirana divljim i prašumskim životinjama.

Royal Albert

I u ovom slučaju, kada razmišljamo o tome koji je porculan za kavu najbolji izbor – nećemo biti razočarani ako pogledamo ovo posuđe. Royal Albert je britanski brend za proizvodnju ekskluzivnog porculana i keramike, osnovan 1896. godine. Tvrtka je poznata po prekrasnom dizajnu i izvrsnoj kvaliteti svojih proizvoda.

Porculan Royal Albert izvrstan je izbor za ljubitelje kave koji cijene elegantan i romantičan stil. Šalice Royal Albert često su ukrašene cvjetnim motivima i prekrasnim uzorcima, a njihova završna obrada plijeni pažnjom i preciznošću. Royal Albert nudi razne kolekcije porculana od kave, kao što su: Old Country Roses, Miranda Kerr za Royal Albert, Lady Carlyle ili Rose Confetti.

Old Country Roses jedna je od najpoznatijih Royal Albertovih kolekcija koju karakteriziraju prekrasni cvjetni uzorci. Miranda Kerr for Royal Albert kolekcija je inspirirana prirodom i puna delikatnih uzoraka. Lady Carlyle je kolekcija s klasičnim zlatnim ukrasima, a Rose Confetti je kolekcija s nježnim ružičastim i pastelnim bojama.

Šalica kave
Koje šalice za kušanje kave?
Kava Što Ja Pijem
Originalna porculanska šalica za kavu
Porculan od kave
U What Pic Porcelain
kakav porculan za kavu – pogledajte naše prijedloge

Kakav porculan za kavu – izbor šalica

Izbor šalice za kavu ovisi o osobnim preferencijama. Dakle, oboje se pitaju: koji je porculan za kavu najbolji i koja vrsta šalice, odgovor treba pronaći u našem načinu života. Važno je odabrati porculan za vrstu kave koju poslužujete, jer različite šalice imaju različite zapremine i oblike, što može utjecati na okus i doživljaj ispijanja kave.

Postoje različite vrste šalica za kavu, a odabir one prave ovisi o vrsti aromatičnog napitka i načinu na koji ćete ga poslužiti. Evo nekoliko primjera:

Šalica za espresso – mala je i duboka, obično ima kapacitet od oko 60 ml. Ovo služi za koncentriranje okusa i mirisa espressa. Obično ima klasičnu šalicu bez ručke ili ručku u obliku slova “C”.

Šalica za cappuccino – veća je od šalice za espresso, obično ima kapacitet od oko 180 ml. Ovo je za smještaj ekspresno pripremljene kave, kuhane s mlijekom i mliječnom pjenom. Često ima široki rub koji olakšava izlijevanje mliječne pjene na kavu.

Šalica za latte – čak je veća od šalice za cappuccino, obično ima kapacitet od oko 300 ml. Ovo je za smještaj kave s puno mlijeka. Obično ima dugačak i uzak oblik koji pomaže zadržati mlijeko u kavi.

Americano šalica – slična je šalici za kavu s mlijekom, ali je viša i uža. Ovo služi za držanje espressa, koji se zatim prelije kipućom vodom kako bi se dobio okus sličan filter kavi.

Šalica za tursku kavu – Ovo je posebna šalica koja se koristi za posluživanje turske kave. Ima poseban oblik koji pomaže odvojiti talog od kave tijekom ispijanja.