Novi Infinity SUV impresionira. Luksuz, udobnost i velika snaga

foto: YouTube / Dhruv Kota

U svijetu zasićenom modom električnih automobila, Infinity ruši konvencije predstavljanjem nove generacije SUV-a sa snažnim motorom s unutarnjim izgaranjem ispod haube. U novoj varijanti modela QX80, tradicionalni V8 bit će zamijenjen 3,0-litrenim V6 s turbopunjačem. Plus mjenjač s devet stupnjeva prijenosa i 450 konjskih snaga.

Snažni radni konj i luksuzna QX80 limuzina trebali bi se pojaviti na tržištu 2025. godine. Teaseri modela sljedeće generacije pokazuju nadahnuće dizajnom QX Monograph, dajući entuzijastima opipljivu viziju budućnosti automobilizma.

Tipični dizajnerski stil marke “Umjetnost u pokretu” vidljiv je iz daljine u novom QX80. Teaseri koji najavljuju lansiranje modela prikazuju elemente inspirirane QX monografijom, uključujući elegantna LED dnevna svjetla i prepoznatljiva stražnja svjetla pune širine, koja odišu elegancijom i sofisticiranošću.

Novi Infinity QX-80 premijerno će biti predstavljen 20. ožujka u New Yorku. Japanci se usredotočuju na tradicionalni, V6 velike snage

Novi QX80 će s tradicionalnog 5,6-litrenog V8 motora prijeći na redni šestak s dva turbopunjača, koji ne obećava ništa manje senzacije, pogađajući nas sa snagom od 450 konjskih snaga i gotovo 700 Nm okretnog momenta. Uparen s deveterostupanjskim automatskim mjenjačem, vozači mogu očekivati ​​poboljšano ubrzanje i smanjenu potrošnju goriva.

Model QX80 sljedeće generacije trebao bi debitirati na prestižnom sajmu automobila u New Yorku 20. ožujka. Kreatori modela očekuju da će nova akvizicija ergele Infinity oduševiti publiku svojim modernim dizajnom i inovacijama.

2025 QX80 brine se ne samo za privlačan dizajn – izvana i iznutra – i snažne performanse, već i za uobičajenu upotrebljivost i funkcionalnost automobila u svakodnevnoj uporabi.

“U skladu s INFINITI-jevim ciljem promišljene udobnosti, zračni ovjes automatski se spušta kada je vozilo parkirano kako bi se olakšao ulazak, utovar ili istovar prtljage. Zauzvrat, sustav dinamičkog digitalnog ovjesa neprestano analizira kretanje vozila kako bi smanjio vibracije karoserije, povećao povjerenje vozača i osigurao udobnost putnika na dugim putovanjima”, čitamo na web stranici proizvođača.