Najskuplje nekretnine na svijetu
izvor: forbes.com

Diljem svijeta postoje imanja koja postavljaju nove standarde luksuza i ekstravagancije. Nekretnine su oduvijek bile simbol bogatstva i statusa, a najskuplje među njima pravi su dragulji u kruni svjetske financijske elite. Dok se luksuzne kuće obično povezuju s visokim cijenama, ove najskuplja nekretnina na svijetu odlikuju se izuzetnom vrijednošću. Njihove cijene prelaze tipične tržišne granice, privlačeći pozornost milijardera, slavnih osoba i investitora iz cijelog svijeta. U ovom članku saznat ćete o najskupljim i najprestižnijim nekretninama, analizirajući njihovu vrijednost, lokaciju i jedinstvene karakteristike koje zaslužuju pažnju svakog ljubitelja luksuza.

Najskuplje nekretnine na svijetu

Tržište luksuznih nekretnina segment je koji neprestano raste, a pokreću ga bogati investitori koji traže jedinstvene nekretnine. Ekskluzivne kuće, stanovi i rezidencije često su simbol statusa i njihove kupnje luksuzna investicija. Ekskluzivne nekretnine odražavaju svjetske trendove, a njihove cijene ovise o lokaciji, potražnji i dostupnosti – što je područje ekskluzivnije, to je cijena viša. Na te cijene utječu i čimbenici kao što su jedinstvena arhitektura, povijest i napredne tehnologije. Koje su najskuplje nekretnine na svijetu?

antila –Indija

Mjesto: Mumbai, Indija

Vlasnik: Mukesh Ambani

Procijenjena vrijednost: Oko 2 milijarde dolara

Antila to privatna rezidencija Visoka 173 metra i 27 katova, izgrađena za indijskog milijardera Mukesha Ambanija, jednog od najbogatijih ljudi na svijetu. Nalazi se u Mumbaiju, jednoj od najskupljih lokacija za nekretnine u Indiji. Dvorac je procijenjen na više od 2 milijarde dolara, što ga čini najskupljim privatnim posjedom na svijetu. Od njega je skuplja samo Buckinghamska palača. No, nije na prodaju, tržišna vrijednost mu se procjenjuje na 4,9 milijardi dolara.

Najskuplje nekretnine
izvor:architecturaldigest.in

Imanje Antilla ima površinu od 37.000 četvornih metara i može primiti približno 600 servisera, što pokazuje koliko složenu upravljačku strukturu zahtijeva. Antilla je dizajnirana od strane čikaške arhitektonske tvrtke Perkins & Will, a dizajn je inspiriran tradicionalnim indijskim motivima koji se mogu vidjeti u detaljima poput visećih vrtova i ogromnih terasa.

Najskuplje Antilla nekretnine
izvor:architecturaldigest.in

Najskuplje nekretnine Antilla u Indiji
izvor:architecturaldigest.in

Rezidencija ima šest katova namijenjenih isključivo parkingu, privatno kino s 50 sjedala, kao i nekoliko bazena, vrtova, spa i posebno dizajniranih apartmana za goste. Zanimljivo je da je Antilla dizajnirana da izdrži potrese magnitude do 8 stupnjeva po Richteru, što dokazuje visoku razinu sigurnosti koju nudi.

Villa Leopolda –Francuska

Mjesto: Côte d’Azur, Francuska

Vlasnik: Lily Safra

Procijenjena vrijednost: Oko 750 milijuna dolara

Villa Leopolda, smještena na poznatoj Azurnoj obali u Francuskoj, jedna je od najljepših luksuzne nekretnine u Europi. Rezidencija se prostire na površini od oko 20 hektara, a izgrađena je po nalogu belgijskog kralja Leopolda II 1902. godine. Imanje je 1950. godine kupio bankar i filantrop Edmond Safra, a nakon njegove smrti preuzela ga je njegova supruga Lily Safra, koja je i sadašnja vlasnica.

Najskuplja nekretnina Villa Leopolda
izvor:thespaces.com

Rezidencija je okružena bujnim vrtovima koji zapošljavaju približno 50 vrtlara kako bi ih održavali u izvrsnom stanju. Interijer vile jednako je impresivan, ističe se izvanredna arhitektura, koji spaja luksuz s jedinstvenim stilom. Tu se nalazi 11 spavaćih soba, 14 kupaonica, nekoliko bazena, kao i luksuzni spa, teniski tereni i kino. Villa Leopolda je jedno od najprestižnijih mjesta na Francuskoj rivijeri, s pogledom na Sredozemno more i okolna brda.

Najskuplja nekretnina Villa Leopolda Interijer
izvor:thespaces.com

2008. ruski milijarder Mihail Prohorov pokušao je kupiti nekretninu za 750 milijuna dolara. Do transakcije u konačnici nije došlo, što ipak naglašava nevjerojatnu vrijednost ove nekretnine na međunarodnom tržištu.

Onaj –Sjedinjene Države

Mjesto: Bel-Air, Los Angeles, Sjedinjene Države

Procijenjena vrijednost: 500 milijuna dolara

The One jedna je od najekstravagantnijih palača ikada izgrađenih u Sjedinjenim Državama. Smješteno u ekskluzivnoj četvrti Bel-Air u Los Angelesu, imanje je procijenjeno na 500 milijuna dolara. Time je postao najskuplja privatna rezidencija na svijetu. Međutim, zbog financijskih problema investitora, kuća je 2022. godine prodana na dražbi za 126 milijuna dolara.

The One je kolosalno imanje od 10.000 četvornih stopa sa spektakularnim pogledom na Los Angeles. Kuća ima 21 spavaću sobu, 42 kupaonice, nekoliko bazena, vlastito kino, kuglanu i garažu za 30 automobila. Imanje se ističe i ogromnim terasama koje su idealno mjesto za organizaciju zabava.

One-ove najskuplje nekretnine
izvor:media.architecturaldigest.com

Najskuplje nekretnine One Bel Air
izvor:noizz.plNajskuplje nekretnine na svijetu

Dizajn ovog imanja djelo je developera Niala Niamija, koji je sanjao o stvaranju “najveće i najskuplje kuće u Americi”. Iako je konačna prodajna cijena bila znatno niža od početnih očekivanja, The One je i dalje jedan od najpoznatijih i prepoznatljiva svojstva u svijetu, kao simbol ekstravagantnog načina života u Hollywoodu.

Najskuplje nekretnine One Bel Air SAD
izvor:noizz.pl

Najskuplja nekretnina na svijetu manifestacija je statusa, bogatstva i jedinstvenog načina života. Antilla u Indiji, s procijenjenom vrijednošću od oko 2 milijarde dolara, ističe se kao najskuplja privatna rezidencija na svijetu. To je simbol moderne financijske moći Indije. Villa Leopolda nalazi se u Francuskoj ikona europske elegancije i tradicija. To je jedna od najskupljih nekretnina na Francuskoj rivijeri, cijenjena i zbog svoje bogate povijesti i luksuza. One in the United States je primjer američke ekstravagancije. Iako je njegova konačna prodajna cijena bila puno niža od prvotnih očekivanja, nekretnina ostaje jedna od najimpresivnijih rezidencija u povijesti.