Ferrarijeva knjiga upakirana u luksuznu maketu V12 250 motora

gdje kupiti knjigu o marki ferrari?

Danas ne poznajem čovjeka koji nije čuo za marku Ferrari. Možda je to tip kojeg ne zanimaju auti… ali mislim da je to nemoguće. Jer čak i većina žena zna što je to talijanska tvrtka. Danas vam predstavljam neku vrstu naklona povijesti sportskih automobila, što je to Ferrarijeva knjiga. Priča o nevjerojatnoj moći, odnosno opipljivoj kulturi, koju je ova tvornica izgradila godinama. Čak je i više od trenda ili mode, mislim da možemo govoriti o kultu automobila. Siguran sam da se ljubitelji Ferrarijevih značaka slažu sa mnom!

Ferrari book – globalna izdavačka kuća Taschen

Vjerojatno vas zanima tko je, dovraga, došao na tako briljantnu ideju izdati prestižan album s kultnim brendom? Već vam kažem, radi se o prestižnoj izdavačkoj kući Taschen. Koji je vodeći i najprepoznatljiviji izdavač izvrsnih knjiga o modi, dizajnu, pop kulturi, turizmu, umjetnosti i, na kraju, o ljudima koji su sve to stvorili! Prije nekog vremena, boraveći u hotelu Krasicki, zatekao sam se u čitaonici ovog lijepog mjesta. Odmah sam se dokopao Taschen albuma i kolekcionarskih knjiga. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Knjiga Ferrari je jedna od mnogih knjiga o simbolima prošlog vremena koje su imale veliku ulogu. Taschenova misija i cilj je nevjerojatna predanost kulturi i inovacijama. Želja da podijelimo djelić povijesti o sebi, o najzanimljivijim događajima u svijetu.

Osnovano u 20. stoljeću, Benedikta Taschena 1980. kao malenu knjižaru stripova u Kölnu, danas prodaje svoje knjige po cijelom svijetu. Uz svoju globalnu distribucijsku mrežu, ova privatna izdavačka kuća upravlja internetskom stranicom za e-trgovinu i 14 robnih marki, od Beverly Hillsa, New Yorka i Miamija do Londona, Bruxellesa, Pariza i Milana. Sjedište brenda je u Kölnu i Los Angelesu, s regionalnim uredima u Berlinu, Hong Kongu, Londonu, Madridu, Milanu, New Yorku i Parizu.

Stoga mu velika doza kozmopolitizma daje nevjerojatnu snagu za stvaranje izvanrednih i spektakularnih djela, poput Ferrarijeve knjige. To iskustvo daje osnovu za osmišljavanje tako plemenitih i uspješnih djela. I Taschen, to ne možete poreći.

izdavačka kuća taschen
taschen shop
taschen trgovine

Ferrarijeva knjiga i njeni autori

Marc Newson, rođen u Australiji, studirao je dizajn nakita i skulpturu u Sydneyu. Nakon Umjetničkog fakulteta preselio se u Tokio. Zatim je radio, stvarao i miksao u Parizu i Londonu. To je uvelike utjecalo na njegov osobni razvoj, zbog čega je, između ostalog, postao jedan od najutjecajnijih i najpriznatijih dizajnera u svijetu.

Pino Allievi je talijanski pisac i poznati novinar. Već dugi niz godina komentira i objavljuje članke o sportskim automobilima. Talijani ga znaju kao komentatora Formula 1, za Rai. Također piše za popularnu La Gazzetta dello Sport. Radeći s Enzom Ferrarijem napisao je knjigu o povijesti automobila i njihovim herojima, koje je često osobno poznavao. Ferrarijeva je knjiga stoga bila prirodan put za njegov rad.

Dodat ću da je Allievi dobitnik novinarske nagrade koju dodjeljuje sam kreator Dino Ferrari. Dakle, ovo je čovjek koji ima veliki uvid da napiše knjigu o marki Ferrari.

Ferrari knjiga – nikad nisam vidio takvu postavku

Dotakla sam se mnogih luksuznih proizvoda, posebno njihove ambalaže. Impresionirali su me, ali ono što je Taschen napravio potpuno je uništilo moju percepciju premium pakiranja. Ovo je iznimno jedinstveno i dobro dizajnirano pakiranje za ionako vrlo luksuzan proizvod. Sama Ferrarijeva knjiga djelo je kakvo nijedno drugo, stoga je zadatak bio još veći izazov. No, Marc Newson se s time sjajno snašao, napravivši pravo umjetničko djelo!

Za mene je ovo čista ludnica. Knjiga o Ferrariju nalazi se u kućištu koje je dizajnirao Marc Newson inspiriran motorom ovog automobila. Izrađen od lijevanog aluminija, krom je pjeskaren u prahu kako bi se očuvao prirodni karakter metala, a gornji dio kućišta je završen Ferrari crvenom bojom, istom onom koja se koristi na njihovim motorima.

Ovo je velika počast svim ljubiteljima ove tvrtke. Simbol, sinonim i prepoznatljivi znak. Pretpostavljam da nitko drugi osim Marca nije mogao doći na tako specifičnu ideju. A ovo je pravi luksuz, sam okvir, odnosno motor, uvodi nas u nevjerojatnu povijest Ferrarija.

Sama knjiga Ferrari uvezana je u kožu i ručno šivana. To je ono što najluksuznija ograničena izdanja kolekcionarskih knjiga zahtijevaju. Dakle, ovdje su zadovoljeni svi standardi.

f1 knjiga
ferrari knjiga ograničeno izdanje
pakiranje knjige ferrari
priča o ferrariju
crvena ograničena knjiga o ferrariju
Ferrarijevi sportski automobili
Marka Ferrari

Ferrarijeva knjiga sadrži djelić lijepe povijesti

Vjerojatno želite znati što možemo pronaći u ovoj fascinantnoj avanturi? Pa 514 stranica je stvarno maksimalno iskorišteno. Ovdje nema krivotvorina ili fotografija loše kvalitete. To su jednostavni oblici komunikacije, mene malo podsjećaju na knjige iz 1980. Volim ovako objavljena djela! Pa, ovaj ogroman volumen nastao je u bliskoj suradnji s markom Ferrari. Dakle, sigurno postoji mnogo fotografija koje se danas ne mogu naći u dostupnim materijalima.

Knjiga o Ferrariju jedinstven je kolekcionarski primjerak koji pokazuje zašto je ova marka danas poznata gotovo svakom čovjeku. Djelo uključuje ekskluzivni sadržaj iz Ferrarijevih arhiva i privatnih kolekcija diljem svijeta. Stotine nikad prije viđenih fotografija i dokumenata. Javno prikazan danas kako bismo zajedno otkrili jedinstveni djelić nevjerojatne povijesti pobjeda i njezinih heroja.

Mislim da su većina vlasnika automobila Ferrari pravi entuzijasti koji vole ovu marku. Stoga ovaj jedinstveni album može biti izvrstan dodatak njihovoj ljubavi. I premda je cijena veća od 21.000 PLN, mnogo je ljudi zainteresiranih za ovu knjigu. Luksuz, posebice ograničena izdanja prestižnih publikacija, nemaju cijenu. Zato bi entuzijasti iz cijelog svijeta trebali imati dio povijesti u svom domu.

Kolekcionarsko izdanje (br. 251–1 947), svaki s potpisom Piera Ferrarija. Također dostupno u umjetničkom izdanju (#1-250) s potpisom Piero Ferrari, Sergio Marchionne i John Elkann. To Ferrarijevu knjigu čini pravim kolekcionarskim primjerkom, uvezanim u prirodnu kožu. U fascinantnom i lijepom pakiranju koje može probuditi mnoge emocije.

knjiga ferrari automobila
Ferrari book – na platformi Luxury Products
f1 knjige
Ferrari
Ferrari - priča o brendu
Povijest Ferrarija
povijest marke ferrari
povijest ferrarija uključena u knjigu
ograničeno izdanje knjiga o ferrariju
knjige o automobilima

Ferrari knjiga – za koga?

Ako to kažem za svakog ljubitelja Ferrarija ili vlasnika automobila, lagao bih. Ova knjiga o Ferrariju nije za svakoga. Čini mi se da je ovo izdanje upućeno osviještenoj osobi koja jednostavno voli ovaj brend! Ovo je izbor iz čisto osobnih razloga i ja ga tretiram u ovim kategorijama. Taschen ne pokušava tiskati tisuće ovih primjeraka jer ograničena izdanja imaju određenu količinu.

Po mom mišljenju, to je također vrlo originalna ideja za luksuzan poklon i poklon za vrlo blisku osobu. Mjesto radnje, sama knjiga i atmosfera koju osjećate kada pred sobom imate ovo djelo svjedoče o jednoj izuzetnoj povijesti. Nijedan film to ne može dočarati, jer knjiga i fotografije u njoj traju onoliko koliko ih gledamo. Mislim da ti pogledi ostaju s nama, poput okvira fotografija u ovoj sjajnoj knjizi.

Preporučam ga svima koji su do ušiju zaljubljeni u marku Ferrai, ali i zaljubljenicima u automobilsku povijest i ono čemu je ona svjedočila. Talijanski brend je simbol nečega što se dogodilo u prošlom vremenu. Mislim da će svatko tko u rukama drži knjigu o Ferrariju postati nijemi promatrač prošlog stoljeća i onoga što se u tom razdoblju stvarno dogodilo.

Ferrari luksuzni albumodvest će nas u ponor najboljih godina sportskog automobilizma i probuditi brojne emocije. Duboko sam uvjeren u ispravnost puta koji je izabrala nakladnička kuća Taschen i njezina vrhunska djela. Zato smo ih odlučili ponuditi svim osviještenim ljubiteljima kvalitetnih knjiga i albuma. Oni su nedvojbeno znak vremena koje u mnoštvu stvari neprestano prolazi.

Ali znam i duboko vjerujem da će Ferrarijeva knjiga u vama probuditi paradu snažnih i vrlo pozitivnih emocija. To vam od srca želim.