Je li bakrena tava zdrava?
Posljednjih godina revno se koristi izraz “kuharska moda”. Kada tražimo način da jedemo dobre obroke, često razmišljamo o tome Je li bakrena tava zdrava? Mnogi smatraju da je samostalna priprema obroka postala atraktivna tek u 21. stoljeću. No, vraćajući se u mladost, kada su naše bake, a zatim i majke prenosile recepte za ukusna jela, možemo zaključiti da je “kuharska moda” postojala oduvijek. Istina je, međutim, da je internetska era omogućila širenje novijih kulinarskih rješenja i pogodnosti diljem svijeta. Najstariji dokazi da su ljudi koristili vatru za pripremu obroka datiraju prije otprilike 780.000 godina. To je puno, zar ne? Od tada, ili čak i prije toga, tko zna što će nam još svijet omogućiti da otkrijemo – kuhanje je postalo sastavni dio ljudskog života.
Sve više novih recepata zahtijeva kvalitetno posuđe koje će sačuvati najbolju aromu i okus dobivenog jela. No, što je više instrumenata, to je više upitnika. Danas ćemo se fokusirati na temu bakrene tave.
Ljudsko tijelo i bakar
Bakar je plemenita sirovina koja ima mnoga pozitivna svojstva. Često se pri kupnji kuhinjskog aparata ne pitate je li bitan materijal od kojeg je napravljen. Ispostavilo se da u većini slučajeva jest. I paradoksalno, veći je nego što se čini.
Na početku vrijedi podsjetiti da je bakar mikroelement koji se nalazi u našem tijelu i neophodan je za njegovo pravilno funkcioniranje. Pa trebamo li se bojati elementa koji toliko pridonosi našem zdravlju? Njegova korisna svojstva za naše tijelo uključuju, između ostalog povećanje proizvodnje elastina i kolagena te zaštitu od slobodnih radikala. Naravno, svugdje treba biti umjeren. I višak i nedostatak bakra bit će štetni za naše tijelo.
Osim dobro poznatih izvora bakra iz hrane, poput suhih mahunarki, zobenih pahuljica, gljiva, popularno je filtriranje vode u bakrenim posudama. Samo napunite lonac ili vrč vode i ostavite 6 do 8 sati. Za to vrijeme ioni bakra prodiru u vodu stvarajući mnoge pozitivne promjene. Oni će ukloniti klor iz vode, što će se zauzvrat boriti protiv gljivica, bakterija i plijesni u našem tijelu. Osim toga, životvorna tekućina obogaćena ionima bakra, podržava uklanjanje teških metala kao što su olovo i živa. Koncentracija iona koja je sigurna za ljude po danu je 3 mg. Tijekom osam sati zadržavanja vode, koncentracija će biti samo 1,5 mg. Stoga je ova radnja potpuno sigurna za zdravlje i dodatno ga obogaćuje vrijednim aspektima. Sada kada znamo koliko bakar može imati pozitivnih svojstava za naše tijelo, trebamo li se ipak zapitati je li bakrena tava zdrava?
Je li bakrena tava zdrava?
Bakrena tava izvrstan je izbor za pripremu zdravih i hranjivih obroka. Bakar ne reagira s hranom, ali svojom prisutnošću učinkovito uklanja plijesan i nepoželjne mikroorganizme. Velik Prednost bakrene posude je što se brzo zagrijava i hladi. Posuda savršeno raspoređuje toplinu po cijeloj površini. Osim toga, vrlo je izdržljiv i otporan na bilo kakva oštećenja. Ako se pravilno koristi, tava će vam služiti mnogo godina. Luxury Products nudi i bakrene tave vrhunske kvalitete ne hrđajući Čelik. Luksuzni belgijski proizvođač Falk Culinair zadovoljava najviše standarde izrade izdržljivog bakrenog posuđa. Sloj od nehrđajućeg čelika potpuno je neutralan prema hrani, stoga je potpuno siguran za zdravlje. Luxury Products nudi mnoge svjetski poznate luksuzne proizvođače, pa ćete zahvaljujući njima upoznati jedinstvene tvornice koje proizvode bakrene posude, kao što su; Ballarini, Tanucci, Cu Artigiana i Ruffoni.
Osim što je bakar kao materijal cijenjen i poznat metal, ističe se i svojim jedinstvenim vizualnim stilom. Ljudi koji provode puno vremena u kuhinji često biraju bakreno posuđe zbog njegovog estetskog aspekta. Teško je bakrenu boju uskladiti s jednom nijansom iz osnovne palete boja. Oscilira između narančaste u kombinaciji sa zlatnom s metalnim sjajem. Bez sumnje, bakreno posuđe oduševljava svojim jedinstvenim izgledom, ali što reći o njemu u smislu pripreme jela?
Zanimljive činjenice o bakru
Iako svi znaju da je bakar s nama “oduvijek”, malo koga zapravo zanima odakle on zapravo dolazi. vrijedan element. Ayurveda, holistički je tretman koji je istovremeno usmjeren na njegu tijela, duše, emocija i uma. To je grana indijske medicine. Zahvaljujući njoj danas imamo saznanja o zdravstvenom učinku bakra na ljudsko zdravlje. Naziv bakar dolazi od latinske riječi copper, koja dolazi od otoka Cipra. Ovdje se u davna vremena kopao element bakra.
Štoviše, drevne civilizacije koristile su spojeve bakra za liječenje bolesti i dezinfekciju rana. Zanimljivo je da je i sam Hipokrat koristio bakar kao oblog za kožne probleme i otvorene rane. Zahvaljujući tome, bakar se i danas koristi u medicini kao dodatak baktericidnim sredstvima. To je razlog zašto bakrena tava posvećena je svim svjesnim kupcima koji brinu o svom zdravlju.
Bakrena tava na poklon
Tražite li proizvod visoke kvalitete koji objedinjuje dvije značajke: luksuz i eleganciju? Projekt Luksuzni proizvodi bit će odgovor na vaše brige. Ovdje se luksuz susreće s elegancijom, stvarajući izvanredan prostor za ideje za darove. Izvrsna kvaliteta i jedinstveni dizajn fraze su koje vode artikle luksuznih proizvoda.
Bakrena tava savršen je poklon za sve koji vole provoditi vrijeme u kuhinji. Visokokvalitetna bakrena posuda, uvelike će joj olakšati rad na svojim kulinarskim kreacijama. Bit će to odlična ideja za poklon za rođendan ili imendan. Štoviše, ako ste u potrazi za božićnim poklonom, bakrena tava će jednako dobro izgledati u crvenom ukrasnom papiru s likom sv. Nikole. Zapravo, ograničeni ste samo svojom maštom. Više o prednostima bakrenog posuđa možete pronaći u članku Moda za bakrene posude.
Kuhanje je izvrstan oblik opuštanja za mnoge ljude. Kada tražite poklon za ljubitelja kuhanja, vrijedi obratiti pažnju na bakrenu tavu. Ipak, imajte na umu da kasnije možete dobiti ukusan obrok kao zahvalu.
Ostavite komentar