Iznenađujuća Valentinova odluka

Valentinova iznenađujuća odluka
Fotografija lifestyle.livimint.com

Iznenađujuća Valentinova odluka dirnuo i najiskusnije promatrače modnog svijeta. Pa nakon što je Pierpaolo Piccioli u petak napustio mjesto kreativnog direktora brenda, rimska modna kuća poduzela je nesvakidašnje korake. Najavljeno je da ovogodišnje Valentino revije muške odjeće i visoke mode neće biti predstavljene. Postoji još jedan pomak vrijedan spomena. Pariški tjedan muške mode, koji se obično održava u lipnju, odgođen je za 18.-23. lipnja. Revije visoke mode na rasporedu su od 24. do 27. lipnja. Iako je došlo do promjene termina, zbog iznimnih okolnosti, Valentino je odlučio ne prikazati svoje kolekcije čak ni na promijenjeni datum. Zašto?

Prazna ploča

Počevši od početka. Francusko upravno tijelo za modu odlučilo je odgoditi svoje jesenske revije visoke mode 2024. kako bi se izbjeglo sukob s nadolazećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Ove igre, koje su već godinama sinonim za sportski uspjeh, održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza. Paraolimpijske igre održat će se od 28. kolovoza do 8. rujna. Ovo je odluka koja je donesena kako bi se smanjio poremećaj u svijetu mode i sporta.

Picciolijev odlazak s mjesta kreativnog direktora u Valentinu još uvijek je iznimno nedavni događaj. Međutim, njegova posljednja kolekcija za jesen 2024., u potpunosti u crnoj boji, bila je svojevrsni hommage brendu. Bila je to poput njegove oproštajne ode modnoj kući. Činjenica je da Valentinova iznenađujuća odluka da ne dizajnira sljedeće muške i modne kolekcije temeljene na Picciolijevim početnim idejama ima svoj značaj. To ukazuje na mogućnost dolaska novog dizajnera, koji bi uskoro mogao početi raditi na ženskoj liniji, i koji bi radije krenuli od nule s čistim poljem za igru.

@Valentino

“Kreativnost će i dalje biti srce i duša našeg brenda, ključni element koji oblikuje buduće kolekcije, konfekcijske i visoke mode, za muškarce i žene. Nastavit ćemo uzdizati DNK našeg brenda istražujući njegove kultne motivima i neusporedivom talijanskom baštinom. Ove su riječi izrečene u Valentinovoj izjavi u ponedjeljak.

Iznenađujuća Valentinova odluka ili je to stvarno?

Informacije oko Picciolijevog odlaska još uvijek su ograničene na mnoga nagađanja. Valentino je najavio da će uskoro imenovati nasljednika u brendu, što sugerira ubrzanje ovog procesa. Neki izvori također sugeriraju da će bivši kreativni direktor Guccija Alessandro Michele biti njegov nasljednik i trenutno je u pregovorima o ugovoru.

Michele je neočekivano napustio Gucci u studenom 2022., a njegova klauzula o zabrani natjecanja istječe ovaj mjesec. S druge strane Valentino hitno treba dizajnera kako bi izbjegao dugoročnu prazninu u kolekciji. Stoga je vjerojatno da će prva kolekcija novog kreativnog direktora biti pripremljena za žensku liniju za sezonu proljeće 2025. Ovo je suprotna situacija od one od prije nekoliko godina, kada je Michele morala sastaviti kolekciju za Gucci nakon iznenadnog odlaska svog prethodnika. Ovaj put su očekivanja puno veća. “Nekada je znao improvizirati, a sada je poznati dizajner. Prva kolekcija za Valentino mora biti besprijekorna, pravi hit”, komentira jedan od izvora. Dakle, sve što trebamo učiniti je pričekati službenu izjavu modne kuće o tome tko će povesti brend natrag na vrh.

Valentinova iznenađujuća odluka u vezi s muškim kolekcijama
Fotografija www.lemilemagazine.com