Izdavačka kuća Taschen – originalne knjige i albumi

Izvorne knjige i albumi izdavačke kuće Taschen

Najveći glazbenici, slikari, arhitekti, vizionari, povijest filma, fotografije i životni stil u kultnom, ekskluzivnom okruženju Taschena dragulji su na kućnim policama knjiga. Zaista kultni predmeti za ljubitelje umjetnosti s velikim S i one željne znanja i ljepote. Sve je počelo prije više od 4 desetljeća, kada je Benedikt Taschen odlučio prodati svoju ogromnu kolekciju stripova! Danas Izdavačka kuća Taschen – originalne knjige i albumi je brend koji svi znaju od Beverly Hillsa do Milana i od Hong Konga do Pariza.

Duša. Rb. Taschen ilustrirani album za ljubitelje glazbe

Volite li večeri uz zanimljive knjige? Šuštanje okretanja stranica i unikati na polici? Svakako pogledajte ponudu Taschena.

Od osjećaja tržišnog jaza do međunarodnog sastanka na vrhu

Luksuz ima mnogo lica. Jer sigurno, da pitate najbogatije ljude na svijetu što je to, za svakoga bi bilo nešto drugačije. Svatko od nas drugačije doživljava luksuz. Za neke jesu VIP računi, za druge ekskluzivan stan. No, jedno je sigurno: bogati, i ne samo oni, vole umjetnost, cijene umjetničke duše i vizionare koji stvaraju nove stilove života. Izdavačka kuća Taschen predstavlja velika djela i manje poznata, ali cijenjena djela u jedinstvenom stilu. To je luksuz na dohvat ruke.

Počeci Taschena sežu u osamdesete godine prošlog stoljeća. Točno 1980. Benedikt Taschen otvara malu izdavačku kuću, gdje prodaje svoju opsežnu zbirku stripova. Kasnije je izdavačka kuća objavljivala vlastite stripove, ali pravi hit bilo je ulaganje u Magritteove knjige. Svaki je platio po dolar, a prodao za 10 maraka. Novac za ovu investiciju posudio je od svoje tete. Ova investicija donijela je važan zaključak: na tržištu nema knjiga o umjetnosti koje su dobro izdane i po razumnoj cijeni! Taschen je vjerojatno iskoristio tu prazninu najbolje što je mogao.

Od slikarstva do dizajna i stila života – oboren rekord za najskuplju knjigu 20. stoljeća

Godine 1985. Taschen je objavio monografiju o Salvadoru Dalíju. Danas ova mini serija uključuje 200 naslova i prevedena je na 30 jezika. Sljedeće godine za izdavačku kuću Taschen značile su i odlazak izvan umjetnosti. Počele su izlaziti knjige o arhitekturi, filmu, lifestyleu i dizajnu interijera.

U sljedećem desetljeću Taschen se proširio u smislu prodaje, osnivajući nove podružnice, između ostalog, u Madridu, New Yorku i Tokiju. Također je ušla u razred premium knjiga. Za to su zaslužni njemačko-australski fotograf Helmut Newton i serija SUMO.

Izdavačka kuća Sumo Taschen

Kao niche parfemi proizvode se u malim količinama, tako je i sa SUMO-om. Knjiga je izdana u 10.000 primjeraka. kopira i prodaje se kao alva. Na jednoj od dobrotvornih aukcija SUMO je potukao cijenu najskuplje knjige 20. stoljeća. Bio je to prvi primjerak koji je sadržavao autograme 100 poznatih osoba.

Issey Miyake Taschen
Marilyn Monroe Taschen

Danas izdavačka kuća Taschen – originalne knjige i albumi je jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća ilustrirane knjige. Od 2014. Taschen se bavi i trgovinom umjetnina.

Prestižna izdavačka kuća Taschen – originalne knjige i albumi spremni za poklone

Knjiga Barbre Streisand

Taschen nudi knjige od oko 100 PLN, a neke i za 10.000 PLN. zlota. Svaki od njih ima karakteristike najviša kvaliteta izrade, originalni dodaci, pažnja na svaki detalj i cjelovit pristup temi koja se obrađuje u knjizi. Predmeti iz Taschena su poput odjeće iz Versace. Kada vas okružuju, pokazuju vašu ljubav prema luksuznim, lijepim i originalnim stvarima.

Knjiga Esther Scroll Taschen

Knjige nakladničke kuće Taschen jako su dobra ideja za poklon. Za kolekcionare, za ljubitelje umjetnosti, kina, arhitekture, putovanja, za sve koji cijene vrhunske proizvode. Taschenove knjige oduševljavaju svojom perspektivom na različite teme, prekrasnim ilustracijama i jedinstvenim (jer originalnim) uvezom. To je razlog zašto savršen su dodatak polici u kućnoj knjižnici, ali iu uredu. Prostoru dodaju prestiž.

Predmeti Izdavačke kuće Taschen – originalne knjige i albumi izbor su iz tisuća naslova, prevedenih na nekoliko desetaka jezika. Svaka knjiga jedinstvena je avantura kontakta s izvrsnim ljudima i njihovim djelima.