Pero godine 2016. Graf von Faber-Castell

Olovka godine 2016

Jučer su nam stigli svježi i mirisni katalozi – ” pero godine 2016 Marka Graf von Faber-Castell”. Ako želite saznati koji je proizvod izrađen od plamenog javora, zlata i oniksa – ovaj je članak za vas!

Sve je počelo uzbudljivom inspiracijom…..

Pero godine 2016. odnosi se na povijest austrijske carice Marije Terezije. Upravo je ona donijela pločice iz istočne Kine u svoju palaču Schönbrunn. Luksuzni paneli izrađeni su u carskoj tvornici u Pekingu.

najbolja olovka 2016
Olovka godine 2016. u platinastoj verziji

Crno lakirane pločice bile su postavljene u drvene obloge od javora i ukrašene pozlaćenim okvirima. Otuda izravni završetak ove izvanredne olovke!

Tko je stvorio olovku 2016? – nekoliko riječi o umjetnicima i njihovom projektu

Prilikom dizajniranja kolekcije Pen of the Year 2016. Graf von Faber-Castell pozvao je konzervatora mira iz Vieux-Laquea Silvija Miklina i japanskog umjetnika Tomiza Saratanija, specijaliziranog za Maki-e tehniku.

Limitirana kolekcija 2016
Pozlaćena, loptasta verzija

Ono što su zajedno stvorili nadmašilo je naša najluđa očekivanja. Dizajn posebnog motiva podijelili su u tri dijela, a svaki od njih je prekriven crnim lakom te podvrgnut procesu lakiranja i pečenja.

Ovaj komplicirani proces završio je prekrivanjem motiva zlatom i lak.

Olovka godine 2016. vrlo je atraktivna zbog materijala od kojih je izrađena. Tijelo je prekriveno pločama od crnog oniksa i plamenog javora.Sve je uokvireno platinom. Poklopac olovke prekriven je ručno brušenim, dijamantno brušenim crnim oniksom.

olovke godine 2016. u limitiranom izdanju
Roler olovka godine 2016. Graf von Faber-Castell, platinasta verzija

Za mene osobno to su najveće prednosti ove ekskluzivne olovke!

Svaki od ovih unikatnih pribora za pisanje pakiran je u lakiranu drvenu kutiju. Olovka ima i individualni broj.

Da ne bi bilo sumnje u korištene sirovine, postoji certifikat potpisan od strane majstora dragog kamenja iz tvornice Herbert Stephan u Idar Obersteinu koji potvrđuje autentičnost korištenog oniksa. Umjetnik Tomizo Saratani osobno je nadgledao slike od 24-karatnog zlata.

pioro ograničene kolekcije
Najvredniji iz kolekcije!

Ograničenje prikupljanja

Kao i obično, takve olovke su ograničene. Najvrjednije u pozlaćenoj verziji su 120 komada nalivpera i 50 komada kemijskih olovaka. U platinastoj verziji 500 komada nalivpera i 150 komada kemijskih olovaka!

Kemijska olovka u platinastoj verziji u trgovini www.luxuryproducts.pl stoji 13.760 PLN, dok nalivpero košta oko 2000 PLN više.

ograničeno izdanje olovke
Ovako pakirate ekskluzivne proizvode!
elitno pero
Drvo i lak daju osjećaj okusa i ljepote

Za pozlaćeno izdanje platit ćemo 30.960 PLN odnosno 32.250 PLN.

Možda će se za mnoge ovi iznosi pokazati kao prepreka. Međutim, osobno preporučujem ulaganje i diverzifikaciju svog novca u tako elitni i ograničeni proizvod. Velik dio zbirke namijenjen je privatnim primateljima. Drugi segment su tvrtke i njihovi vrijedni izvođači.

Ovo je nedvojbeno jedinstvena olovka, tako da će sigurno pronaći mnogo primatelja u Poljskoj, što snažno potičem.

Uštedjeti