Najskuplji viski na aukciji Izvor Pixabay Com
izvor: pixabay.com

Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old nije samo viski, on je ikona koju ljubitelji alkohola tretiraju s neskrivenom fascinacijom. Riječ je o iznimno rijetkom i cijenjenom piću, izlogu škotske destilerije koju cijene poznavatelji jantarnog alkohola. Najskuplji viski na aukciji – Macallan 1926 Fine&Rare je jedinstven, a svaka boca ovog single malta izaziva veliki interes i ima nezamislivu cijenu.

Viski Lux5
izvor: pixabay.com

Najskuplji viski na aukciji – vrtoglava cijena za unikatnu bocu

Prvi i očiti element koji privlači pažnju u slučaju ovog viskija je njegova cijena. Riječ je o jednoj od najskupljih boca viskija na svijetu koja na aukcijama postiže vrtoglave svote. Poznat je prije svega po rekordnoj aukciji 2019., kada ju je novi vlasnik prodao za 1,45 milijuna funti. Najskuplji viski na aukciji koštao je oko 7,5 milijuna PLN.

Whisky Lux4
izvor: pixabay.com

Ovaj je viski stekao slavu tek posljednjih godina zbog rastućeg tržišta kolekcionarskih alkoholnih pića. Već 1987. godine, odmah nakon punjenja u boce, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji alkohol na svijetu. Cijena za koju je prodan na aukciji u New Yorku bila je samo 5000 funti, što bi danas bilo ekvivalentno oko 25.000 zlota. Ovo je savršen primjer koliko su se trendovi među kolekcionarima alkohola značajno promijenili i koliko su dobili na popularnosti. Usput, vrijedi ga upoznati priča o najskupljem šampanjcu na svijetu.

Macallan 1926 – viski kao umjetničko djelo

Macallan 1926 je viski s jedinstvenom poviješću i rijetkošću. Odležao je 60 godina u hrastovoj bačvi, što mu je dalo iznimno dubok i bogat okus.

Whisky Lux3
izvor: pixabay.com

Ovo je prava delicija koja će oduševiti svakog poznavatelja alkohola. Proizvođač, The Macallan, proizveo je samo 40 boca ove berbe, što ga čini jedinstvenim žestokim pićem. Reputacija destilerije i zamršeni proizvodni proces ovog pojedinačnog slada čine svaku bocu ovog pića jednostavno jedinstvenom.

Ambalaža je također važna

Osim samog viskija, Macallan 1926 se ističe i jedinstvenim pakiranjem. Nisu sve boce ove berbe imale oznaku Fine i Rare i pakiranje. Neki od njih bili su ukrašeni djelima slavnog umjetnika Petera Blakea, koji je sukreirao kultnu naslovnicu albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” Beatlesa.

Ostale boce bile su ukrašene djelima talijanskog slikara Valerija Adamija. Ukupno postoji samo 12 boca Macallan 1926 Fine and Rare na svijetu, što svaku čini jedinstvenom. Najskuplji viski na aukciji stoga ima individualna i jedinstvena obilježja i zbog jedinstvenog izgleda boca. Zanimljivi su i drugi najskuplji alkoholi.

Zašto je Macallan 1926 tako skup i cijenjen?

Ovo je izuzetno rijedak viski s ograničenim brojem boca. Njegovo dugo odležavanje – do 60 godina – daje mu jedinstven okus i miris. Macallan je brend s tradicijom i ugledom, što znači da boce s njegovim logom uvijek privlače pažnju kolekcionara. Konačno, berba iz 1926. ima bogatu povijest i titulu najskupljeg viskija na svijetu, što mu daje prestiž i vrijednost.

Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old nije samo alkohol, to je jedinstvena povijest, kultura i luksuz u jednom. To je boca koja nastavlja oduševljavati i inspirirati ljubitelje viskija diljem svijeta.