Luksuzni kovčeg vrijedan preko 10.000 PLN. Rimowa x Aimé Leon Dore

Rimowa2
fotografija: rimowa.com

Krajem svibnja u trgovinama će se pojaviti limitirana serija luksuznih kofera brenda u vlasništvu LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) – njemačke Rimowe. Dvodijelna kolekcija sofisticiranih kovčega nastala je u suradnji s još jednim luksuznim brendom, Aimé Leon Dore. Ovisno o modelu, kofer Rimowa x Aimé Leon Dore koštat će između 10.000 i 15.000 PLN. zlota.

Mladi njujorški brend udružio je snage s njemačkim proizvođačem bezvremenskih klasika u svijetu kofera. Svježi pristup Amerikanca Aiméa Leona Dorea i potpuno iskustvo izrade robne marke Rimowa rezultiralo je jedinstvenom kolekcijom putnih kovčega.

Kofer Rimowa x Aimé Leon Dore daje dojam sjajne, ali i solidne torbe za prtljagu. Vanjski dio je tamnozelen sa suptilnim elementima zlatne boje i kožnim ručkama i ukrasima. Unutrašnjost je podstavljena smeđim i krem ​​najlonom – karakterističnim uzorkom koji prikazuje niz starogrčkih simbola i boja tipičnih za američki brend.

Osim svojih estetskih vrijednosti, kovčeg zadržava tehničke aspekte zbog kojih Rimowa kupci cijene desetljećima. Prtljažnik je opremljen bravama koje je odobrio TSA, fleksibilnim pregradama i teleskopskim ručkama, da spomenemo samo neke – kabina Rimowa x Aimé Leon Dore koristi patentiranu tehnologiju s više kotača, što olakšava premještanje vaše prtljage bez napora.

Rimowa x Aimé Leon Dore kofer

Zajedno s kožnim zakrpama s logotipom Rimowa x Aimé Leon Dore, luksuzni kofer Rimowa x Aimé Leon Dore bit će dostupan u maloprodaji 31. svibnja 2024.

Ovisno o modelu, koferi Rimowa x Aimé Leon Dore koštat će između 2.670 i 3.880 dolara – odnosno od 10.500 do 15.000 PLN.

Rimowa je njemački brend luksuznih kofera, osnovan 1898. godine. Tvrtka je poznata po inovativnim rješenjima, poput prvog kofera izrađenog od laganog aluminija 1937. godine, kao i po karakterističnom rebrastom uzorku koji je s vremenom postao njezin zaštitni znak.

Aimé Leon Dore je brand odjeće sa sjedištem u New Yorku koji je 2014. godine osnovao Teddy Santis. Poznat po svojoj jedinstvenoj kombinaciji klasičnog stila s modernim elementima, brend je osvojio tržište i stekao priznanje u svijetu mode. Osim Rimowe, Aimé Leon Dore surađuje, između ostalih, s s popularnim brendom sportske odjeće New Balance.