Luksuzna mjesta u Tokiju
Izvor:: pixabay.com

U Tokiju živi preko 37 milijuna ljudi, gotovo koliko i u Poljskoj. Ovaj grad je dom najveće burze u istočnoj Aziji. Glavni grad zemlje trešnjinog cvijeta ujedno je i najveći grad na svijetu. Međutim, toliko različita od europske arhitekture, kulture, tradicije i kuhinje koju poznajemo. Luksuzna mjesta u Tokiju tu spadaju najbolji hoteli, restorani s Michelinovim zvjezdicama, kao i ekskluzivni trgovački centri, butici poznatih modnih kuća, termalni izvori (onsen) i SPA centri.

Tokio je grad pun kontrasta, oduševljava i zadivljuje svojom futurističkom tehnologijom i, s druge strane, stoljetnom tradicijom. To je nedvojbeno grad u kojem se luksuz spaja s užitkom kušanja potpuno drugačijeg životnog stila od europskog. A koja su mjesta najekskluzivnija?

Luksuzna mjesta u Tokiju

U vodstvu najluksuznijih hotela u Tokiju je Hotel Bulgari. Njegovi nevjerojatni interijeri kombiniraju talijanski šik s japanskom jednostavnošću i ljubavlju Japanaca prema prirodi. Hotel se nalazi na pet katova nebodera Tokyo Midtown Yaesu (od 40. do 45. kata). Prozori u apartmanima sežu od poda do stropa, otvarajući se na prekrasnu panoramu Tokija. Na krovu zgrade gosti se opuštaju među zelenilom, uživajući u najboljim alkoholnim pićima. Tijekom dana uživaju u japanskoj kuhinji i opuštaju se u SPA-u.

Luksuzni hotel Tokio
Izvor: bulgarihotels.com

Još jedan luksuzni hotel uzdiže se iznad Nihonbashija, povijesne financijske četvrti Tokija. Uređen u japanskom stilu Hotel Mandarin Oriental je oaza mira. Posvuda je zelenilo i voda teče, au isto vrijeme hotel je u blizini Carske palače, luksuznih restorana i drugih atrakcija. Zahvaljujući ovakvom položaju, idealno je mjesto za odmor nakon obilaska grada.

Luksuzni hoteli u Tokiju
Izvor: agoda.com

Luksuzni restorani u Tokiju

Najveći grad na svijetu ima najviše restorana s Michelinovim zvjezdicama. Možda zato što Japanci hrani pristupaju vrlo skrupulozno i ​​s velikom odgovornošću. Poslužena jela su nikakva remek-djela na tanjuru. Zato luksuzna mjesta u Tokiju nisu samo hoteli, već i kultni, legendarni restorani kao što je Sukiyabashi Jiro.

Najbolji sushi restorani u Tokiju
Izvor: fodors.com

Restoran Sukiyabashi Jiro nalazi se u luksuznoj četvrti Ginza, u središnjem dijelu grada. Ginza je poznata po svojim ekskluzivnim barovima i restoranima koji poslužuju tradicionalni i ukusni sushi. Sukiyabashi Jiro bio je tema hvaljenog dokumentarca. Nju vlasnik Jiro Ono je sushi majstor, poznat i cijenjen u cijelom svijetu. Sada je star gotovo 100 godina, ali kao što svi znaju, Japanci žive dugo.

Ako želite jesti u Sukiyabashi Jiro, morate unaprijed rezervirati stol, jer je interes velik i ne može se samo s ulice ući i pojesti. U mjestu ima samo 10 stolova.

Kad ste u Tokiju, morate otići na Kaiseki gozbu odabirom jednog od luksuznih restorana. Preporučeno i Kojuy restoran s tri Michelinove zvjezdice, koji se, kao i Sukiyabashi Jiro, nalazi u Ginzi. Kaiseki je gozba od više slijedova koja se sastoji od tradicionalnih japanskih jela, poslužena sa sezonskim proizvodima.

Najbolji Kaiseki u Tokiju
Izvor: savorjapan.com

Luksuzne tokijske toplice i onsens

Hotel Aman Tokyo ima jedan od najvećih SPA centara u Tokiju. Ovaj SPA nudi blažen odmor u onsen kadama, opuštanje u parnim kupkama i u zoni za opuštanje s panoramskim pogledom na Tokio. Za regeneraciju i tretmane koristi se isključivo kozmetika na bazi prirodnih sastojaka. Povezano s japanskom tradicijom i travarstvom.

Luksuzni Onsen u Tokiju
Izvor: timeout.com

Sljedeći luksuzni SPA nalazi se u hotelu Andaz Tokio, koji se nalazi u blizini Tokijskog tornja i Carske palače. SPA nudi tretmane korištenjem lokalne, organske kozmetike. Ostala luksuzna wellness mjesta u Tokiju nalaze se u hotelima Capitol Tokyo i Shangri-La.

Dio SPA ne prihvaća tetovaže, stoga neće svaki SPA biti dostupan osobi s tetovažama. Međutim, u onsen kupalištima Ne možete svugdje imati kupaći kostim. Opcija za ljude koji drže do privatnosti su odvojena mjesta, tzv privatne zone u kojima možete sami uživati ​​u kupanju. Rezervacija je neophodna zbog velike potražnje.

Luksuzna mjesta u Tokiju za kupovinu

U Tokiju se ljubitelji luksuznih marki osjećaju kao u raju. Najvažnija i najluksuznija trgovačka četvrt je Ginza, točnije Ginza 6.

Ginza 6 Luksuzna trgovačka ulica u Tokiju
Izvor: globalcosmeticsnews.com

Ginza Shopping Street zadovoljit će i najzahtjevnije kupce. Ovdje ćete pronaći ultra-premium brendove, kako butike najvećih modnih kuća na svijetu, tako i popularne japanske brendove. Ovdje možete kupiti nešto od Valentina, Fendija i Diora, te od japanskih brendova Comme des Garcons i Sacai.

U srcu Ginze postoji nešto za zaljubljene nakit, satovi, torbice i dodaci za žene i muškarce. to je Wako – luksuzna robna kuća, s prepoznatljivim tornjem sa satom. Zgrada pripada Seiku.

Luksuzna robna kuća u Tokiju
Izvor: watchpro.com

Tokio nudi mnogo luksuznih mjesta i načina za provođenje vremena. Također vrijedi posjetiti hramove i otići na ritual tradicionalnog kuhanja matche.