Kako njegovati kožu? Nekoliko osnovnih pravila

Kako njegovati kožu?

U ovom članku ćemo vam reći kako njegovati kožu lica kako biste što duže uživali u njenoj ljepoti. Što odabrati, a što izbjegavati? Toliko je raznih kozmetičkih preparata i sredstava za njegu… Zašto ne biste lice oprali gelom za tuširanje? Budući da je ovo osjetljivo područje našeg tijela koje zahtijeva posebnu njegu, moramo paziti čime ga peremo i čime ga nanosimo.

Kakva je vaša koža?

Koža lica posebno je nježna. Stoga ga trebate pravilno njegovati njegujući ga i podmazujući. Međutim, morate znati kako to učiniti ispravno. Prije svega, pogledajte svoj ten. Kakva je – suha ili masna? Ili mješoviti? Ili možda imate osjetljivu kožu sklonu iritacijama? Ovo su vrlo važna pitanja jer će vam pomoći u odabiru prave kozmetike za pranje i njegu vaše kože. Ako na njoj vidite nešto što vas zabrinjava, vrijedi otići dermatologu koji će profesionalnim okom procijeniti njezino stanje koristeći suvremene alate i opremu.

Sheet maske, gel maske i dr

Odličan su način ne samo za njegu kože lica, već i za opuštanje maske za lice. Možete ih napraviti sami kod kuće, s onim što imate u hladnjaku. Također možete kupiti gotove pripravke za primjenu. Postoji mnogo različitih maski – one s glinom, gelom, listovima ili maskama za podočnjake. Razlikuju se ne samo po načinu primjene, već i po učincima koje proizvode. Neki od njih dublje čiste, drugi vlaže. Čak možete nanijeti posebnu masku na usne.

Što tražiti u kozmetici?

Vrijedno je odabrati prirodnu kozmetiku. Potražite vrijedna ulja u kremama za lice. Shea maslac vrlo je popularan sastojak mnogih proizvoda za njegu kože. Vlaži kožu i podupire njezinu obnovu. Posebno je cijenjen u proizvodima za njegu usana. Ne zaboravite da ne koristite jake deterdžente za pranje lica (koji se često nalaze u sapunima ili gelovima za tuširanje). Najbolje je koristiti proizvode posebno dizajnirane za tu svrhu. Naći ćete ih ne samo u obliku gela za lice ili micelarne tekućine, već i pjene ili ulja za skidanje šminke. Kako biste dobro očistili kožu, možete koristiti posebno namjenske četke i masažere. Međutim, ako je vaša koža sklona iritacijama, budite oprezni kada počnete koristiti ovu vrstu alata kako ne biste sebi naštetili.

SPONZORISANI ČLANAK