Garnišne za apartmane – ovo čak ni Andy Warhol nije mogao izmisliti

garnišne stan trgovina

Želio sam učiniti nešto za dobrobit dizajna, prekinuti formulacijski stil i sveprisutnu stagnaciju interijera. Tražio sam inspiraciju po cijelom svijetu, pronalazeći prave robne marke za naš portfelj. I tako sam upoznao englesku tvrtku Byron & Byron koja proizvodi garnišne za stan. Nešto što mi je privuklo pažnju i nije mi dopuštalo da se koncentriram sljedećih nekoliko dana.

Ovo su potpuno drugačiji i vrlo luksuzni proizvodi koje volim sa strašću! Engleska je kolijevka dobre izrade, mukotrpnog rada ljudskih ruku i tisuća tvornica, u kojima još uvijek možete pronaći prave dragulje.

Dopustite mi da vam dam jedan savjet: nemojte tražiti stil na masovnim web stranicama, posebno u hiper i super marketima. Postoji masivnost do najveće moguće moći. Grozote koje silaze s polica, kao ružna Chucky lutka…

Pa ako želite u svom domu imati malo pravog hand-made premiuma, pročitajte do kraja što ja znam o engleskim ručno izrađenim karnišama za stan.

Garnišne za stan – ovo nije uživanje

Prolazim kroz veliki supermarket, lijevo kosilice, desno brusni papiri između njih garnišne kao vrtni patuljci koji su nas nekada preplavili kao švedski potop…

Tužni, sveprisutni i bljutavi, proizvedeni u velikim količinama, ne samo da ne ostavljaju nikakav dojam na mene. Ponašaju se kao krpa prema biku. Nerviraju me ove rane na oku, jer ako se nešto može nazvati garnišnama za stan, to nije ono što vidim na svakom uglu. Ljudi, imajte milosti prema stilu i ukusu, odrazite ozbiljnost situacije i pustite pravim dizajnerima da kažu svoje. To nije uživanje – to je vaša unutrašnjost u kojoj će provesti pola svog života.

Uglavnom, sve su jako slične jedna drugoj, tj. jadne s puno metala, kroma i bezveznog stakla koje zamjenjuje Swarovski kristale, a to je već previše. Jedino što nedostaje je zavjesa s brendiranim logotipima poznatih modnih marki ili grafikom zalaska sunca. Strašno je vidjeti strojno rađene garnišne za stan, ali nema rješenja, odlučio sam pronaći nešto drugo, kao i obično. U opoziciji, daleko od banalnosti i prosječnosti.Uz ciničan osmijeh, brzo sam pronašao nešto što mi je podiglo moral i bio sam ponosan na sebe.

Osjetio sam olakšanje znajući da svojim klijentima mogu ponuditi nešto drugačije od ovog masakra. Nešto čega se neću sramiti i što ću rado pokazati istinskim ljubiteljima dobrog dizajna. Ok, ali prvo, koji je moj novi brend?

Garnišne za stan – Byron & Byron

London 1980-ih je rudnik nevjerojatne inspiracije, zato su mjesto i vrijeme tako važni! Mladi Orazio Gualtieri strastveni je tradicionalni obrtnik koji je želio steći ime i pokazati svijetu svoje znanje o obradi drva. Talijani su poznati po svojoj ljubavi prema nevjerojatno lijepim proizvodima, a i to je bio slučaj. Orazio je započeo svoju veliku strast dizajniranjem i proizvodnjom vrlo klasičnih garnišni za stan, a s vremenom je stvarao sve sofisticiranije proizvode.

Upalilo je! Djelovalo je kao šarm, čime pokazuje prepoznatljivost svojih proizvoda u cijelom svijetu. Orazio je, zahvaljujući svom velikom znanju, mogao slobodno kombinirati nove tehnike sa starim zanatima. A to je vrlo važno za ovu vrstu proizvoda. Stvar kod vlasnika je da je brzo reagirao na promjene tržište dizajn interijera i moda.

Hrabro je uveo nove uzorke, ali prije svega materijale i boje. Po nekima, vrlo hrabro. Ali svijet pripada takvim ljudima. Nemojte stajati u redu za običan i serijski kolačić, učinite nešto originalno. To je jedini način da se danas razbiju konvencije i stvori luksuzna dekorativna budućnost. Magija? Pa naporan rad, vizija i velika želja da napravim nešto drugačije od mase.

rustikalni stan garnišne
Garnišne za stan ne moraju biti ljepljive u vašem interijeru!
ovdje ima toliko garnišni
spremište sa garnišnama za stan
trgovina garnišni za stan

Garnišne za apartmane – što nudi Byron & Byron

Prvo drvo, jer mi je to sirovina najbliža srcu. Prirodno – dokazano je stotinama godina. Byron to jako dobro zna, zbog čega je većina kolekcije izrađena od visokokvalitetnog prirodnog drva. Boja nanesena preko njega izgleda impresivno i savršeno se spaja kao dva materijala.

Čini se da engleski brend ima ogroman izbor ne samo po dizajnu, već i po dimenzijama. To je zato što je vrlo važno i ključno za različite prostorije. Ok, počnimo s promjerom. Tipična stambena garnišna ima poprečni presjek od 19 do 25 mm. Ali prije bih rekao da je to na našoj širini nešto između 16 i 19 mm. Pa, izgleda kao tanka zmija trava na stropu, ako razumijete što mislim.

Činjenicu da je promjer bitan dokazuju ekskluzivni brendovi koji proizvode karniše diljem svijeta. Rijetkost je naći malih promjera, većina su debeli i pravi debeli tipovi.

Byron & Byron proizvodi svoje dragulje u veličinama 35, 45 i 55 mm. Što ti u konačnici daje prednost u startu protiv mršavog Bolkija. Ne želim kritizirati, ali moj zadatak je prenijeti što može proizaći iz obješenja takve bijede na naš strop. Ne izgleda baš estetski, a valjda svi ovdje volimo estetiku, zar ne?

A to je zapravo ključ – debljina karniše. Ovdje sve počinje i završava. To je polazna točka za daljnji rad na proizvodu, odnosno ukrasnim završecima.

Duljine su široke – od 120, 150, 180, 210, 240, 300, 360 do 480 cm. To nam je drago i pokazuje koliko pozornosti brand pridaje prilagodbi kupcu. I njega bira interijeri različite su veličine, više može nešto izabrati.

garnišne za stan
kakva garnišna za stan?
garnišne za luksuzne stanove
ekskluzivne garnišne za stan
elegantne garnišne za stan
elegantne garnišne za stanove trgovina
florističke garnišne za stan
garnišne stan trgovina
trgovina garnišni za stan
garnišne za stan dućan

Garnišne za stan – Vi odlučujete o svom interijeru!

Pri odabiru proizvođača za luksuzne proizvode vodi se instinktom i dubinskim poznavanjem tvrtke. Njegovo podrijetlo, povijest i spoj suvremenosti i tradicije. Višegeneracijska povezanost s inovativnim tehnikama oduvijek me fascinirala. Gutljaj klasike u novom svjetlu, dobro zvuči.

Danas, kada smo toliko preplavljeni otrovnim smećem, veličanstveno nazvan dizajnerski ili stilski postaje sve aktualniji. Kad Azija preuzme vlast, krivotvori sve što može i gura nam proizvode ravno iz velikih tvornica. Ne možemo se osjećati izvrsno, a još manje ugodno, čak ni kad smo gluhi i slijepi za kvalitetne proizvode.

Ne osjećam se dužnim kritizirati, ali želim pokazati nove, često zaboravljene puteve koji su brendovi. Ovo je moja abeceda luksuza, toliko različita od onoga što je opće i iznimno masovno. Znam da ta roba nije jeftina. Ali to je nakupina ručnog rada, povijesti tih ljudi i visoke kvalitete.

To nema cijenu, jer to ne možeš učiniti, čovječe, u velikoj tvornici s milijunima drugih komada koji leže uokolo poput sortiranih šibica. Priča oByron & Byronto je bajka koja podsjeća na ekskluzivne apartmanske garnišne koje će vas očarati svojom jedinstvenom elegancijom, zrelošću i dostojanstvom. Sutra, kada nestane još jedna fascinantna tvornica, razmislite gdje smo i što gubimo uređujući svoju kuću, kao fotokopirani komad papira…