Ferrari 12 Cilindri. Omaž automobilskoj tradiciji

Ferrari 12 Cilindri
foto: ferrari.com

Kao djeca, mnogi od nas imali su modele automobila na policama. Obično je najvrjednije blago kolekcije bio prekrasan, krvavocrveni Ferrari. Kada pomislimo: luksuzni sportski automobil, pomislimo na Ferrari. Talijanska tvrtka godinama je vjerna načelima koje je postavio Enzo, koji je hrabro napustio Alfa Romeo kako bi slijedio vlastitu viziju automobilske industrije. Njegov koncept je i danas živ, a Ferrari 12 Cilindri ovo je dokaz da i danas možete odati počast automobilskoj tradiciji i stvoriti automobil u dobrom starom stilu.

Ferrari 12 Cilindri – talijanska klasa i tradicija

U filmu “La Mans” Enza Ferrari prikazan je kao strastven i tvrdoglav vizionar. Pažljivo i pedantno nadzire svaku fazu stvaranja svojih jedinstvenih automobila. Nema puno filmske kreacije u ovom. Puno je strasti u članovima obitelji Ferrari.

Danas, kada je jedan od glavnih dioničara i inženjera tvrtke Enzov sin, Piero Ferrari, talijanska marka ponovno hrabro ide protiv žita. Lansira jedinstveni Ferrari 12 Cilindri, dizajniran s poštovanjem prema automobilskoj tradiciji.

Zaljubljenicima u automobile zastao je dah

Novi Ferrari 12Cilindri prava je oda automobilskoj tradiciji. Kombinira izvanrednu snagu s profinjenim stilom i inovativnom tehnologijom. Ispod haube ovog automobila nalazi se 12-cilindrični motor obujma 6,5 ​​litara, koji stvara impresivnu snagu od 819 konjskih snaga i 678 Nm okretnog momenta. To je pravo tehničko remek-djelo. Opremljen je klipnjačama od titana i inovativnim sustavom “Aspirated Torque Shaping”, modificirajući krivulju momenta u trećem i četvrtom stupnju prijenosa.

Cc77560b7803939d4b8a0499dabf196b
foto: ferrari.com

Kombinacija ovog snažnog motora s osam-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom jamči nezaboravno iskustvo za upravljačem. Zahvaljujući novom sustavu upravljanja na četiri kotača, Ferrari 12Cilindri nudi poboljšanu agilnost i kontrolu tijekom vožnje.

Ali nije samo tehnologija ono po čemu se 12Cilindri izdvaja od ostalih automobila. Dizajn ovog automobila odaje počast automobilskoj tradiciji koju karakteriziraju profinjeni dizajn, precizni detalji i klasične linije karoserije. Zahvaljujući tome, 12Cilindri z talijanski postaje ikona koja ne samo da slijedi moderne trendove, već ide i protiv žita, postavljajući nove standarde elegancije i snage na automobilskom tržištu.

San dostupan samo nekolicini

Premijera Ferrarija 12Cilindri, zakazana za jesen 2024., jedinstven je događaj za automobilsko tržište. Privlači pažnju ljubitelja brzih automobila. Ovaj model karakteriziraju izvanredne performanse koje mu daju status jednog od najbržih vozila na cesti. Od 0 do 100 km/h za samo 2,9 sekundi. Do 200 km/h stiže za ne više od 7,9 sekundi. 12Cilindri se ističe čak i među ostalim superautomobilima.

95f360b8fc2f048c94ee6edbae090274
foto: ferrari.com

Međutim, ovaj jedinstveni model nije lako dostupan prosječnom kupcu. Imponira visoka cijena, oko 400.000 eura.

Štoviše, čak i oni koji bi si mogli priuštiti takvo ulaganje mogli bi ga teško kupiti. Ferrari 12Cilindri vjerojatno je već godinama rasprodan. Ističe njegovu iznimnu popularnost i poželjnost među kolekcionarima i entuzijastima brendova.